Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 1g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 80g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |