Darmowa dieta 2400 kcal nr 5382



Śniadanie


Owsianka z bananem, amarantusem i rodzynkami
564 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 19.05 g T: 10.54 g W: 103.59 g (BŁ: 10.35 g)

Wegetariańskie  

12   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Potrawka wołowa z fasolką
709 kcal
Łączna waga porcji: 449g.

B: 28.58 g T: 43.09 g W: 58.33 g (BŁ: 12.7 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

35   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy zmiażdżony czosnek i podsmażamy mięso. 2. Gdy mięso będzie przyrumienione dodajemy kukurydzę i fasolkę, a następnie smażymy przez kolejne ok. 5 minut, ciągle mieszając. 3. Doprawiamy chilli i ulubionymi przyprawami. 4. Podajemy z chlebem.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2405 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 70.29 g
Tłuszcz: 78.51 g
Węglowodany: 383.98 g (w tym błonnik: 57.82 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 16g     1,12 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 750g     20,97 zł (20,97 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 100g     1,20 zł (4,79 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kukurydza konserwowa 100g     0,82 zł (2,79 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mielone mięso wołowe 100g     2,00 zł (9,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory w puszce 100g     1,05 zł (4,19 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×