1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 530g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 174g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6.6g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 280g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sól himalajska | 4g |
![]() |
|
Woda | 492ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |