1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 530g |
1,25 zł
(1,89 zł) |
|
| Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
0,14 zł
(5,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 174g |
1,22 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 750g |
20,97 zł
(20,97 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
19,56 zł
(20,86 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 140g |
1,29 zł
(4,59 zł) |
|
| Marchew | 405g |
1,24 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 6.6g |
0,43 zł
(1,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 280g |
2,79 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz Cayenne | 0.03g |
0,00 zł
(2,29 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 405g |
3,36 zł
(4,98 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Por | 420g |
7,29 zł
(7,98 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 4g |
0,04 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 492ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |