Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 580g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Kalafior | 2640g |
![]() |
|
Kapusta biała | 4500g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 370g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 2100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 15g |
![]() |