W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Cukinia | 275g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 218g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 175ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 450g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |