Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Aromat waniliowy | 2g |
0,32 zł
(1,59 zł) |
|
| Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 480g |
2,81 zł
(4,98 zł) |
|
| Cynamon | 5g |
0,64 zł
(2,29 zł) |
|
| Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
| Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
0,22 zł
(1,49 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Kakao w proszku | 60g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Masło orzechowe | 40g |
1,41 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 125ml |
1,19 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 32g |
2,80 zł
(4,38 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 20g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 35g |
0,24 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
| Syrop klonowy | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sól biała | 1.2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 350ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |