Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 240g |
2,40 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 25g |
0,71 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 140g |
0,98 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Mandarynki | 70g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
0,10 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 30g |
0,36 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 30g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 1250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |