Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |