propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 120g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukinia | 120g |
![]() |
|
Curry | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 120g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 284g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kalafior | 120g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 90g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |