Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 150g |
0,30 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
2,87 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Fasola szparagowa | 150g |
1,83 zł
(5,49 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 75g |
0,58 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 4g |
0,20 zł
(12,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory | 690g |
3,67 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 15g |
0,40 zł
(5,29 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |