Darmowa dieta 2500 kcal nr 34962



Śniadanie


Jaglanka z figami (bez laktozy)
487 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 10.19 g T: 18.3 g W: 73.42 g (BŁ: 5.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Koktajl energetyzujący z pomarańczą, bananem, kiwi i guaraną
303 kcal
Łączna waga porcji: 544g.

B: 5.34 g T: 2.87 g W: 70.09 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Serek z suszonymi śliwkami
528 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 41.98 g T: 2.4 g W: 89.78 g (BŁ: 8.9 g)

Wegetariańskie  

23   31

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Śliwki kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2462 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 79.97 g
Tłuszcz: 67.57 g
Węglowodany: 402.98 g (w tym błonnik: 35.41 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Guarana mielona 4g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Płatki owsiane 20g     0,13 zł (3,29 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 400g     5,38 zł (5,38 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 325ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śliwki suszone 80g     2,66 zł (4,99 zł)



×