Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 560g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 140g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |