Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 31g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |