Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Cukier wanilinowy | 5g |
0,15 zł
(1,29 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 309g |
2,16 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza manna | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Ksylitol | 36g |
1,87 zł
(12,99 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 950ml |
3,32 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 120g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 1g |
0,03 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
| Soda oczyszczona | 1g |
0,01 zł
(1,29 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Truskawki | 200g |
4,80 zł
(11,99 zł) |
|
| Woda | 380ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |