Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 150g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 80g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |