1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Banan | 340g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 97g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |