Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 210g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kasza manna | 90g |
![]() |
|
Ksylitol | 36g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 6g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 4g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 400g |
![]() |
|
Mięta suszona | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 1000ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 48g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 4g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 120g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Truskawki | 200g |
![]() |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |