Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 600g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 750g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 540g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |