Darmowa dieta 2600 kcal nr 2379



Śniadanie


Jaglanka z figami (bez laktozy)
487 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 10.19 g T: 18.3 g W: 73.42 g (BŁ: 5.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   56

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
528 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 7.1 g T: 9.22 g W: 110.8 g (BŁ: 10.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Potrawka wołowa z fasolką
709 kcal
Łączna waga porcji: 449g.

B: 28.58 g T: 43.09 g W: 58.33 g (BŁ: 12.7 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

35   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy zmiażdżony czosnek i podsmażamy mięso. 2. Gdy mięso będzie przyrumienione dodajemy kukurydzę i fasolkę, a następnie smażymy przez kolejne ok. 5 minut, ciągle mieszając. 3. Doprawiamy chilli i ulubionymi przyprawami. 4. Podajemy z chlebem.


Podwieczorek


Melon
399 kcal
Łączna waga porcji: 1080g.

B: 9.72 g T: 3.24 g W: 90.72 g (BŁ: 10.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2577 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 66.36 g
Tłuszcz: 91.6 g
Węglowodany: 400.82 g (w tym błonnik: 49.71 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 100g     1,20 zł (4,79 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kukurydza konserwowa 100g     0,82 zł (2,79 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Melon 1080g     10,79 zł (11,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mielone mięso wołowe 100g     2,00 zł (9,99 zł)
Mleko ryżowe 750ml     7,12 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory w puszce 100g     1,05 zł (4,19 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×