Zmiksuj wszystko w blenderze
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 150g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |