Darmowa dieta 2600 kcal nr 3236



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
622 kcal
Łączna waga porcji: 458g.

B: 26.48 g T: 23.42 g W: 85.5 g (BŁ: 16.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Drugie śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
722 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 38.68 g T: 15.72 g W: 113.9 g (BŁ: 14.36 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Obiad


Pilaf z soczewicą, ananasem i kalafiorem
490 kcal
Łączna waga porcji: 566g.

B: 17.49 g T: 13.49 g W: 82.25 g (BŁ: 14.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   70

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
548 kcal
Łączna waga porcji: 1560g.

B: 19.48 g T: 23.92 g W: 72.84 g (BŁ: 17.68 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2614 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 112.73 g
Tłuszcz: 80.55 g
Węglowodany: 394.89 g (w tym błonnik: 67.5 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 120g     1,20 zł (7,99 zł)
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Burak 200g     0,40 zł (1,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 25g     1,10 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 340g     2,63 zł (2,78 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Kurkuma 2g     0,17 zł (1,69 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 80g     1,47 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 740g     3,94 zł (3,99 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Sardynka w oleju 60g     3,00 zł (5,99 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 50g     0,74 zł (5,19 zł)
Sok cytrynowy 32g     0,85 zł (5,29 zł)
Suszona kolendra 2g     0,17 zł (1,29 zł)
Szczypiorek 50g     4,98 zł (4,98 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 400ml 0,00 zł (0,00 zł)



×