Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Mieszamy najpierw składniki suche, następnie mokre, wsypujemy suche do mokrych lub mokre do suchych, mieszamy, na patelni uformowac jednego wielkiego giganta lub kilka mniejszych wedle uznania. Podawac z owockiem ulubionym.
Przepis nadesłany przez użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 350g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 80g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |