Darmowa dieta 2600 kcal nr 68919



Śniadanie


Kokosowy pudding chia z mango
503 kcal
Łączna waga porcji: 428g.

B: 8.44 g T: 20.8 g W: 75.37 g (BŁ: 8.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

13   21

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na suchej patelni podprażamy płatki migdałowe.Do miski wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy nasiona chia i energicznie mieszamy. Pudding nakładamy do pucharków, do połowy wysokości. Wkładamy do lodówki na około 5 godzin.Mango, obrane ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do deseru. Deser dekorujemy płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi, miodem. Przyozdabiamy listkami mięty.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   49

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, papryką, cukinią i szpinakiem
628 kcal
Łączna waga porcji: 895g.

B: 28.35 g T: 18.67 g W: 96.74 g (BŁ: 19.09 g)

Wegetariańskie  

7   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na głębokiej patelni (takiej z pokrywą) lub w szerokim garnku, na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i chwilę razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę smażyć przez około 2 minuty. Wsypać suchą kaszę bulgur i podsmażać przez ok. 1 minutę mieszając. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać gorący bulion i zagotować, dodać fasolkę z puszki wraz z zalewą, pomidory z puszki, wymieszać i całość zagotować na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, w międzyczasie po 10 minutach gotowania dodać cukinię pokrojoną w słupki lub kosteczkę, wymieszać, przykryć i dalej gotować przez ostatnie 5 minut. Dodać sos ostrygowy i ciągle mieszając zagotować. Następnie dodać szpinak, wymieszać i podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Można podawać samodzielnie lub z poniższymi dodatkami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Jagodowe muffiny z otrębami
282 kcal
Łączna waga porcji: 122g.

B: 8.64 g T: 10.18 g W: 40.7 g (BŁ: 3.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   20

Składniki na liczbę porcji: 12

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

W dużej misce wymieszaj suche składniki. W innym naczyniu lekko roztrzep jajka, a następnie dodaj wanilię, mleko oraz olej. Masę jajeczną wlej do miski z suchymi składnikami,dodaj jagody i delikatnie wymieszaj całość. Formę natłuść i nałóż masę do foremek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 18-20minut.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 12. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 14.79 g T: 13.76 g W: 73.12 g (BŁ: 8.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2597 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 71.94 g
Tłuszcz: 85.69 g
Węglowodany: 407.51 g (w tym błonnik: 41.99 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 6g     0,95 zł (1,59 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 130g     0,31 zł (1,89 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czarne jagody 250g     12,08 zł (14,49 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola biała konserwowa 470g     4,69 zł (7,98 zł)
Kasza bulgur 100g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Kumin (kmin rzymski) 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 8g     0,52 zł (1,29 zł)
Migdały 60g     5,09 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 100g     3,75 zł (14,99 zł)
Mięta suszona 1g     0,24 zł (2,19 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 400ml     7,19 zł (8,99 zł)
Mleko sojowe 500ml     3,50 zł (6,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 500g     1,50 zł (2,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 100g     0,90 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Otręby owsiane 100g     2,13 zł (3,19 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Pomidory w puszce 620g     6,49 zł (8,38 zł)
Proszek do pieczenia 6g     0,15 zł (0,75 zł)
Szpinak 60g     1,20 zł (3,99 zł)
Wiórki kokosowe 4g     0,08 zł (3,99 zł)



×