Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 470g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 620g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |