1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 172g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 300g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 190ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 1g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 520g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |