1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 235g |
2,23 zł
(3,79 zł) |
|
Jaja kurze całe | 102g |
0,71 zł
(6,99 zł) |
|
Kabanosy | 23g |
1,81 zł
(10,99 zł) |
|
Kiełki brokuła | 24g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
Polędwica z indyka | 200g |
9,40 zł
(15,98 zł) |
|
Pomidory | 350g |
1,86 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
2,23 zł
(3,49 zł) |
|
Rukola | 40g |
2,40 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 195g |
1,46 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Sardynka w oleju | 80g |
3,99 zł
(5,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |