Darmowa dieta 2700 kcal nr 33263



Śniadanie


Naleśnik z dżemem
692 kcal
Łączna waga porcji: 252g.

B: 13.92 g T: 25.81 g W: 102.36 g (BŁ: 2.36 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

102   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Brownie bananowe
348 kcal
Łączna waga porcji: 144g.

B: 4.88 g T: 11.85 g W: 57.01 g (BŁ: 3.25 g)

Wegetariańskie  

55   30

Składniki na liczbę porcji: 6

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.

3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 6. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Ryż ze schabem i warzywami
766 kcal
Łączna waga porcji: 740g.

B: 44.73 g T: 28.29 g W: 90.46 g (BŁ: 13.89 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

46   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.



Podwieczorek


Łatwe wegańskie chilli sin carne
413 kcal
Łączna waga porcji: 683g.

B: 26.07 g T: 9.52 g W: 66.39 g (BŁ: 19.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   28

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.

2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.

3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.

4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2673 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 100.37 g
Tłuszcz: 93.22 g
Węglowodany: 383.77 g (w tym błonnik: 49.6 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula czerwona 105g     0,48 zł (2,99 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa 400g     2,34 zł (2,49 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Cynamon 20g     2,54 zł (4,58 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 400g     4,79 zł (4,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 20g     0,93 zł (6,99 zł)
Kumin (kmin rzymski) 5g     0,43 zł (1,29 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 135g     0,41 zł (2,29 zł)
Mielona papryka chilli 5g     0,46 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 100g     3,75 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 50ml     0,17 zł (3,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 72g     0,22 zł (2,99 zł)
Mąka ryżowa 200g     1,40 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 460g     8,43 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 25g     0,21 zł (2,49 zł)
Pomidory w puszce 1000g     10,48 zł (12,57 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 3g     0,08 zł (0,75 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 150g     2,76 zł (11,59 zł)
Seler naciowy 90g     1,38 zł (4,59 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 100g     1,48 zł (5,19 zł)
Sól biała 3g     0,02 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×