Darmowa dieta 2700 kcal nr 34803



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
724 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 29.2 g T: 21.7 g W: 112.98 g (BŁ: 18.54 g)



75   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Drugie śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

77   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Obiad


Kurczak chrupiący (wersja lżejsza)
675 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 42.33 g T: 21.23 g W: 82.92 g (BŁ: 8.07 g)

Bezglutenowe  

55   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Podwieczorek


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

48   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Kolacja


Jajka faszerowane awokado
501 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 21.28 g T: 40.37 g W: 15.15 g (BŁ: 3.39 g)

Bezglutenowe  

22   35

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Źródło: http://olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2693 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 110.15 g
Tłuszcz: 95.98 g
Węglowodany: 377.06 g (w tym błonnik: 54.96 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 160g     4,97 zł (13,99 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 350g     3,32 zł (3,79 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 300g     2,10 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 80g     0,50 zł (2,49 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Majonez lekki (light) 100g     2,02 zł (8,49 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 20g     2,22 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 30g     0,40 zł (7,99 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 3g     0,08 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szynka z indyka 90g     4,23 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×