propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 435g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 300g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 160g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |