1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 7g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 150g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 40g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |