Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Buraki gotowane | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 400g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 30g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 36g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rukola | 80g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 180g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wafle kukurydziane | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |