Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8.25g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 254g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |