Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
2,49 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Goździki | 4g |
0,52 zł
(1,29 zł) |
|
Hummus z chilli | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Marchew | 390g |
1,19 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 480g |
8,79 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 140g |
0,74 zł
(3,99 zł) |
|
Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
Sardynka w oleju | 60g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 300g |
1,15 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Udko z kurczaka | 240g |
4,36 zł
(9,99 zł) |