Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Goździki | 4g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Marchew | 390g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 300g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 240g |
![]() |