1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 210g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 230g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 400g |
![]() |
|
Mięta suszona | 2g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 120g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |