Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 316g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 28g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |