1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 300g |
8,39 zł
(13,98 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
Hummus z chilli | 60g |
2,24 zł
(2,99 zł) |
|
Hummus z czarnuszką | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 70g |
0,68 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
7,12 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 480g |
8,79 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 300g |
6,23 zł
(7,47 zł) |
|
Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |