Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 270g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata | 35g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |