1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 284g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 60g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 150g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 160g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 80g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |