Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 840g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 9g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 80g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Olej sezamowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pikantna pasta harissa | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 230g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Sok z limonki (limonkowy) | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy (ciemny) | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |