Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Ksylitol | 60g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 150g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |