Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |