Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 550g |
60,07 zł
(62,91 zł) |
|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 300g |
0,71 zł
(1,89 zł) |
|
Cukier | 12g |
0,04 zł
(2,99 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
4,79 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 18g |
0,79 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 255g |
2,47 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 600g |
6,29 zł
(8,38 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
2,72 zł
(4,59 zł) |
|
Suszone pomidory | 100g |
2,50 zł
(6,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
8,99 zł
(8,99 zł) |