Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 300g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 60ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |