Zmiksuj wszystko w blenderze
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 390g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 210g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 7g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 400g |
![]() |
|
Mięta suszona | 2g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 48g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 120g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |