1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cynamon | 14g |
1,78 zł
(2,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Jabłko | 810g |
3,53 zł
(6,98 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 150g |
3,62 zł
(14,49 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |