Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 1000g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 448g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 440g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |