Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 120g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 7g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |