Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 150g |
![]() |
|
Majonez | 75g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 100g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 180g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 180g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |