Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Czosnek | 13g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło orzechowe | 160g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 200g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 500g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |