Darmowa dieta 2900 kcal nr 74957



Śniadanie


Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem
832 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 24.76 g T: 11.63 g W: 165.06 g (BŁ: 15.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.



Drugie śniadanie


Tropikalne smoothie
608 kcal
Łączna waga porcji: 785g.

B: 4.95 g T: 28.59 g W: 87.98 g (BŁ: 9.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

56   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystko w blenderze



Obiad


Kurczak chrupiący
921 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 57.35 g T: 24.75 g W: 123.7 g (BŁ: 12 g)

Bezglutenowe  

94   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Sałatka z granatem, pomarańczą i awokado
510 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 16.2 g T: 36.74 g W: 33.32 g (BŁ: 8.19 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Owoce i rukolę myjemy.
  2. Awokado, ser i pomarańczę kroimy w kostkę.
  3. Na talerzu rozkładamy rukolę, a następnie pokrojone owoce i ser.
  4. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
  5. Całość posypujemy pestkami dyni i polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2871 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 103.26 g
Tłuszcz: 101.71 g
Węglowodany: 410.06 g (w tym błonnik: 44.78 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 150g     0,75 zł (4,99 zł)
Burak 105g     0,21 zł (1,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Granat 130g     3,54 zł (5,99 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 100g     0,62 zł (2,49 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 3g     0,36 zł (2,99 zł)
Mango 120g     2,26 zł (7,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 240ml     4,32 zł (8,99 zł)
Olej kokosowy 25g     1,25 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 30g     1,20 zł (3,99 zł)
Pomarańcze 490g     3,06 zł (7,49 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 50g     0,67 zł (7,99 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Ser typu "Feta" 100g     1,59 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 5g     0,13 zł (5,29 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)



×