1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 50g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 80g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |